Σχεδιασμός

Λειτουργικότητα. Ευχρηστία. Απλότητα. Συνοχή. Απόλαυση.

Το User experience είναι ένας παράγοντας κλειδί για την επιτυχία των ψηφιακών προϊόντων. Ακολουθώντας μια σειρά από από αρχές και κανόνες, εξασφαλίζουμε ότι το προϊόν πετυχαίνει τον αρχικό του στόχο με σεβασμό στις ανάγκες του τελικού χρήστη.

Η λειτουργικότητα, η απλότητα, και η ευχρηστία είναι μερικές από τις πτυχές που οι σχεδιαστές μας λαμβάνουν υπόψιν όταν σχεδιάζουν κάτι νέο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ανεξάρτητα από το έργο, είτε πρόκειται για το σχεδιασμό εφαρμογής είτε για το σχεδιασμό ιστοσελίδας.

Προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό και λειτουργικό design ακολουθούμε μερικά βήματα πριν προχωρήσουμε στην ανάπτυξή του.

Wireframes

Σε αυτό το στάδιο, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο σχεδιασμός της αλληλεπίδρασης και η αρχιτεκτονική της πληροφορίας. Δημιουργώντας αυτά τα βασικά πρότυπα, έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για την πληροφορία που θα περιλαμβάνει το interface και πώς ο χρήστης θα αλληλεπιδρά με αυτή.

Κατά το Σχεδιασμό Ιστοσελίδων, σε αυτό το στάδιο καθορίζουμε τις δομές της πλοήγησης και του sitemap και βρίσκουμε τρόπους για να αυξήσουμε τις μετατροπές ( conversions ) προσθέτοντας τα κατάλληλα στοιχεία Call to Action στα σωστά σημεία.

Οδηγοί Styling

Δημιουργούμε μια σειρά απο πιθανούς οδηγούς για το styling, χρησιμοποιώντας style tiles, μια τεχνική η οποία μας δίνει ένα γρήγορο τρόπο να απόφασίσουμε τη βασική εμφάνιση του προϊόντος. Γραμματοσειρές, χρώματα, γραμμές και διαδραστικά στοιχεία όπως τα κουμπιά και οι φόρμες, οπτικοποιούνται και καθορίζονται σε αυτό το στάδιο.

Σχεδιαστικές προτάσεις

Έχοντας ήδη αποφασίσει τους οδηγούς για το σχεδιασμό, με τη χρήση των style tiles, αυτό είναι το πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό στάδιο, αφού σχεδιάζουμε προτάσεις που εφαρμόζουν αυτούς τους οδηγούς και δημιουργούν μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση αυτού που πρόκειται να αναπτύξουμε στη συνέχεια. Σχεδιάζουμε πάντα ακολουθώντας την τεχνική Mobile First, όταν πρόκειται για responsive web design, κατά την οποία σχεδιάζουμε ξεκινώντας από το μικρότερο μέγεθος οθόνης και είμαστε σίγουροι ότι θα παραδώσουμε ένα άψογο interface για όλες τις οθόνες, από τη μικρότερη οθόνη κινητής συσκευής έως μια μεγάλη οθόνη smart τηλεόρασης. Η σωστή προβολή και λειτουργία μιας ιστοσελίδας σε κινητές συσκευές, αποτελεί πλέον παράγοντα προβολής στη μηχανή αναζήτησης της Google, και οι τεχνικές Mobile first και Responsive Web Design είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Σχεδιασμός εικονιδίων

Τα εικονίδια είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο οπτικής επικοινωνίας, αφού περιέχουν σύμβολα τα οποία είναι έυκολο να αποτυπωθούν στη μνήμη του χρήστη, ενώ παράλληλα αναγνωρίζονται από την πλειονότητα των πολιτισμών. Οι χρήστες τείνουν να αλληλεπιδρούν περισσότερο με interfaces τα οποία περιέχουν εικονίδια. Η ομάδα μας διαθέτει ισχυρό υπόβαθρο στο σχεδιασμό εικονιδίων και ιδιαίτερα στο πώς να πετύχει την οπτική συνοχή μεταξύ των εικονιδίων του σετ. Ειδικότητα μας να σχεδιάζουμε pixel perfect εικονίδια, από το μεγαλύτερο στο μικρότερο καμβά, που είναι συνήθως μόλις 16x16px.

Τώρα που μας γνωρίσατε και μάθατε τι κάνουμε, μπορεί να θέλετε να δείτε ορισμένα από τα έργα που έχουμε ολοκληρώσει.