Ανάπτυξη Λογισμικού

Λένε ότι ο κώδικας είναι ποίηση. Το βρίσκουμε πολύ εύστοχο και προσπαθούμε πάντα ο κώδικάς μας να είναι καθαρός, λειτουργικός, δοκιμασμένος, προβλέποντας τις μελλοντικές αλλαγές.

Κάθε έργο λογισμικού έχει διαφορετικές ανάγκες, στόχους και κοινό. Κάνοντας σαφείς αυτές τις εκδοχές, παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις για τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν για να ολοκληρωθεί το έργο. Χάρη στον ευέλικτο προγραμματισμό, κάνουμε τον πελάτη μέρος της διαδικασίας, ώστε οι απαιτήσεις του να είναι αποτέλεσμα πολλαπλών αλληλεπιδράσεων. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε λογισμικό το οποίο είναι απόλυτα λειτουργικό, ανταποκρίνεται στις αλλαγές στη λειτουργικότητά του, έχει δοκιμαστεί εκτενώς και παραδίδεται σε σύντομα περιοδικά διαστήματα. Πάντα έχουμε γνώμονα αρχές όπως την KISS ( “Keep it simple, stupid” ) και την DRY ( “Don’t repeat yourself” ), οι οποίες μας θέτουν όρια ως προς την πολυπλοκότητα του κώδικα, με αποτέλεσμα να γράφουμε λιγότερο, αλλά ιδιαίτερα αποτελεσματικό κώδικα.

Native ή Web Εφαρμογή?

Οι native εφαρμογές είναι μια πολύ καλή επιλογή όταν στόχος είναι η ταχύτητα και οι επιδόσεις. Έχουμε την απαραίτητη εμπειρία και μας αρέσει να χρησιμοποιούμε ιδιαίτερα εξελιγμένες, υψηλού επιπέδου γλώσσες προγραμματισμού, όπως η Python, η Ruby και η Haskell. Επιλέγοντας αυτές τις γλώσσες, δημιουργούμε πανίσχυρες, πλήρως λειτουργικές, native desktop εφαρμογές.

Οι web εφαρμογές είναι το νέο trend και πολλές εφαρμογές οδηγούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Έχουμε ένα ισχυρό υπόβαθρο στο web development και διαθέτουμε γνώσεις για τα ισχυρότερα web development frameworks. Πάντα επιλέγουμε και μας αρέσει να δουλεύουμε με τα καλύτερα εργαλεία server-side προγραμματισμού, όπως το Ruby on Rails, το Django Framework και PHP frameworks.

Front-end development

Μας αρέσει να δημιουργούμε πλούσια, διαδραστικά interfaces, και μας ικανοποιεί ιδιαίτερα όταν και οι πελάτες μας θέλουν το ίδιο. Χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως το Ember.js για μικρού και μεγάλου μεγέθους εφαρμογές, την CoffeeScript που δεν είναι κάτι παραπάνω από τη JavaScript, αλλά έχει εμπνευστεί από τη Ruby και μας επιτρέπει να γράφουμε ιδιαίτερα καθαρό κώδικα γρηγορότερα, το Ajax, την HTML5 η οποία εισήγαγε έναν αριθμό από νέα αντικείμενα για ένα πιο διαδραστικό web, το SVG που προκύπτει από το Scalable Vector Graphics, ένα τρόπο για να ενσωματώνουμε 2D γραφικά, το WebGL και το Canvas. Έχουμε αντικαταστήσει τα παραδοσιακά CSS με τη Sass, μια επέκταση του CSS με στοιχεία εμπνευσμένα από τη Ruby, η οποία προσθέτει ισχυρές δυνατότητες και καθαρότητα στη βασική γλώσσα.

Project Management με το Yield

To Yield είναι μια νέα εφαρμογή Project Management, Ανοιχτού Κώδικα, φτιαγμένη με τη χρήση του Ruby on Rails. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ολοκληρωμένη λύση για ομάδες και επιχειρήσεις, προσθέτοντας λειτουργίες CRM, Agile Project management, δυνατότητα chat, διαχείριση συναντήσεων, τιμολόγηση και πολλά ακόμη. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλου μεγέθους, το οποίο βρίσκεται προς το παρόν υπό ανάπτυξη. Όσοι ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν, μπορούν να το βρούν εδώ.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Ο Marv

Ο Marv είναι ένα Ruby gem το οποίο διευκολύνει τον προγραμματισμό για WordPress. Είναι ένα σετ εργαλείων τερματικού για τη δημιουργία themes και plugins για το WordPress, χρησιμοποιώντας γλώσσες προγραμματισμού όπως η Sass, η LESS και η CoffeeScript. Δίνει στον προγραμματιστή τη δυνατότητα να δημιουργεί WordPress projects, να τα παρακολουθεί για αλλαγές, να τα συνδέει σε τοπικούς servers, να παράγει τα τελικά αρχεία, καθώς και να δημιουργεί ένα συμπιεσμένο αρχείο, έτοιμο για εγκατάσταση. Επιπλέον, ο Marv, επιτρέπει στους χρήστες του να δημιουργούν και να τρέχουν πολλαπλούς τοπικούς development servers με προεγκατεστημένο το WordPress.

Ανακαλύψτε περισσότερα

Τώρα που μας γνωρίσατε και μάθατε τι κάνουμε, μπορεί να θέλετε να δείτε ορισμένα από τα έργα που έχουμε ολοκληρώσει.